Over deze site

Het doel van deze website is het verzamelen van allerlei leuke en creatieve knutsel ideeën van en voor iedereen. Lees verder op de contactpagina.

Contact
  • Houten, Nederland
Meedoen?
Heb je ook een website waarop je je creatieve ideeën laat zien en wil dat graag hier met anderen delen?

Neem dan via deze pagina contact op, het kost je niets en je krijgt er veel nieuwe bezoekers voor terug.

Blog van Alles over Knutselen

25 mei 2017
loopfietsje
(Klein-)kinderen

Inmiddels zijn twee van ons in oma geworden!

En dat betekent natuurlijk knutselen voor de kleinkinderen. Voorlopig zijn ze nog te klein om zelf met schaar en papier aan de slag te gaan, dus de oma's moet het nog voor ze doen. Speelklei maken was het eerste wat we gingen uitproberen en het werkte geweldig. Wat een feest! En fijn om te weten dat wanneer er iets in het mondje verdwijnt het geen kwaad kan.

Bekijk alle leuke knutsel ideetjes voor kinderen en kleinkinderen hier: Knutselen voor kinderen

En oma's en opa's aan de slag!Met warme groeten,
Margreet, Inge & Harmke


17 maart 2016
pasen2015
Pasen

Wat gaat de tijd toch snel! Voor je het weet is het al weer Pasen.


Maar wanneer je nu gaat beginnen ben je nog op tijd om leuke voorjaarsknutsels te gaan maken om je huis mee te versieren: Knutselen voor Pasen

Bekijk alle leuke ideetjes met eieren, paashaasjes en nog veel meer.

We weten zeker dat je veel knutselplezier zult beleven aan alles wat we hier voor je hebben verzameld.Met voorjaars groeten,
Margreet, Inge & Harmke
4 juli 2014
nieuwsbrief
Memobord maken

Waar laat jij de mooiste vakantiefoto's en andere leuke souveniers?


We hebben een nieuwe pagina gemaakt met diy's voor leuke memobroden en prikborden: Memoborden maken

Leuk om al je herinneringen op op te hangen. Van het toegangskaartje voor het strandbad tot de folder van het grappige museum.

We hopen dat je een zomer zult hebben waar je later met plezier aan zult denken.

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier: Inschrijven nieuwsbrief

Met warme groeten,
Margreet, Inge & Harmke3 mei 2014
nieuwsbrief
Nieuwsbrief!

Ja, het is ons eindelijk gelukt om een heuse nieuwsbrief in het leven te roepen.

Dus wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe knutselideetjes schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief:
Inschrijven nieuwsbrief

En natuurlijk is hij gratis en natuurlijk kun je je op ieder moment weer uitschrijven. En ja, voor ons ook natuurlijk, wij zijn zuinig op jouw en onze privacy en we zullen dus nooit je e-mail adres doorgeven of dooverkopen aan iemand anders.

Maar we zullen je wel allerlei leuke tips en ideeën gaan sturen! Dus klik hier en schrijf je in!

Groetjes!
Margreet, Inge & Harmke


27 april 2014
groen
Knutselen voor en door kinderen

Genieten jullie ook zo van al dat frisse groen wat je nu overal buiten ziet? Het groen heeft nu een speciale kleur, die je alleen in het voorjaar ziet.

Gelukkig kunnen we genieten van een heerlijk voorjaar, waarin de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Maar zo nu en dan zit er toch een regenachtige dag tussen. Geen probleem, we hebben hier heel veel leuke knutsel ideetjes verzameld.
Kinder knutsels.

Daar kunnen ze uren mee zoet zijn. En wil je zelf iets gaan maken waar de kleintjes mee kunnen spelen, dan moet je even gaan kijken op de pagina waar we knutseltips hebben staan voor iedereen die zelf een leuk speeltje wil maken voor grote en kleine kinderen. Speelgoed en spelletjes maken..

Geniet van het groen!
Margreet, Inge & Harmke


12 april 2014
knutselen voor Pasen
Knutselen voor Pasen

Voor je het weet is het al weer Pasen. En bij Pasen horen Paaseitjes en een versierd huis. Heb je een Paasboom staan of een Paastak?

Wij hebben lekker veel leuke Paasknutsels voor je verzameld. Om zelf te maken of samen met de kids. Met Paaseieren en natuurlijk met Paashaasjes. Kijk hier wat we allemaal gevonden hebben: Paas knutsels.

Zelf zijn we helemaal weg van het uitblazen van eieren, zodat je daar nog een omelet of een lekkere cake van kunt maken en dan de uitgeblazen eieren op allerlei manieren versieren. Bijvoorbeeld met natuurlijke verfstoffen en gewoon blaadjes uit de tuin. Prachtig toch?

Weet je niet (meer) hoe je een ei uit kunt blazen, geen probleem ook daarvoor kun je hier tips en handleidingen vinden Eieren uitblazen.

Veel plezier met al deze leuke en grappige paasknutsels.
Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken
1 april 2014
kado labels maken
Net iets extra's geven

Het gaat om het idee zeggen we vaak wanneer we een cadeautje aan iemand geven. We hebben ana je gedacht willen we daarmee zeggen en daar gaat het om en niet zo zeer om wat we nu precies geven. Tenminste tot op zekere hoogte dan, want het moet natuurlijk wel een leuk cadeau zijn.

En wat daarbij ook belangrijk is vinden wij is hoe het cadeau er uit ziet. Daarom maken we vaak een van die leuke cadeau doosjes die je hier kunt vinden. Om ook een simpel en niet te duur cadeau net iets extra's te geven.

En als we een al in de winkel ingepakt cadeau geven, hangen we daar vaak wel nog een eigengemaakt labeltje aan. Om toch weer onze eigen touch er aan te geven. Leuk toch?

We wensen je weer veel knutselplezier met alle nieuwe ideetjes die we hebben verzameld!
Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken

8 maart 2014
jampotjes gebruiken
De aantrekkingskracht van glazen potjes

We weten niet waarom, maar lege glazen potjes hebben een enorme aantrekkingskracht op ons.

Weggooien? Dacht het niet! We weken het etiket eraf en ze gaan in de vaatwasser en daarna... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Soms hoef je er niets aan te doen en zet je ze gewoon neer. Als minivaasje of als potje voor al dat losliggen de spul. Of gebruiken we ze als pennenbakjes of voor de stiften.

Deze week vonden we weer een paar geweldige mogelijkheden voor glazen potten. In de US hebben ze Mason jars, die zijn echt heel mooi, maar wij doen het gewoon met onze pindakaas en groente potjes. Kijk hier voor leuke knutsel ideetjes met glazen potten en nog veel meer: Crafting.

Let it shine! Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken

2 maart 2014
zelf armbandjes maken
Sieraden zelf maken

Na een winter die geen winter was, hopen we nu toch wel dat we een lente krijgen die echt als lente voelt. En dan wordt het weer tijd om de lente en zomer sieraden voor de dag te gaan halen. Of... om ze te gaan maken!

Wanneer je al die leuke tutorials bekijkt die we hebben verzameld begint het toch echt wel te kriebelen. Je wilt direct aan de slag met je kraaltjes en al dat andere moois uit je knutselvoorraad.

En wanneer we niet meer verstopt zitten onder sjaals en in dikke truien komen je armbandjes en kettingen natuurlijk ook veel mooier uit. Weer een reden om lekker aan de slag te gaan.

Weet je al wat je wil gaan maken? Een armband of een mooie en handige haarband? Kijk hier voor alle sieraden ideetjes in het Nederlands en klik hier voor Engelse sites met leuke sieraden tutorials.

Love, Live and be Happy! Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken

23 februari 2014
crafting
Crafting

Do you speak English? Waarschijnlijk wel en Engelse teksten lezen zal voor jou ook wel geen probleem zijn.

Dat dachten wij ook en dus hebben we besloten om onze site, langzamerhand, uit te breiden met linkjes naar Engelstalige sites. Her en der hadden we al eens wat linkjes geplaatst naar Engelse knutsel ideetjes, maar dat werden er langzamerhand zo veel dat we aparte Engelse pagina's een goede toevoeging vonden.

Natuurlijk blijft Nederlands ons hoofddoel, maar er zijn zo ontzettend veel prachtige tutorials in het Engels te vinden op het web dat we die toch niet wilden negeren.

En ook al begrijp je misschien niet altijd wat er staat, meestal worden er genoeg foto's toegevoegd zodat je het toch kan volgen.

Om te beginnen hebben we een crafting pagina gemaakt met allerlei leuke knutseltips. Kijk hier voor het beginnetje, wat we natuurlijk steeds verder gaan uitbreiden.

Love, Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken

2 februari 2014
strijkralen
Strijkkralen

Ok, misschien zijn we er nu wel een beetje te oud voor eigenlijk, maar ze blijven aantrekkingskracht houden die strijkkralen.

Zeker deze mooie 'gouden' exemplaren. Je kunt er ook zoveel leuke dingen mee doen.

Regelmatig verrassen we toch mensen met een hele bijzondere koelkast magneet die we zelf gefabriceerd hebben uit onze strijkkralen vooraad. En soms worden we zelfs nog wel eens gezien met een broche van strijkkralen.

Maar wat we nog niet gemaakt hebben is een van die leuke schalen zoals we net op de site hebben gezet. Wat een leuk idee! Misschien zelfs wel leuk als een heel setje in bijelkaar passende kleuren, of toch juist alles door elkaar zoals in het voorbeeld. Kortom we weten het nog niet, maar dat we een grote of kleine schaal gaan maken, is wel zeker.

Dus schaam je niet, haal die strijkkralen uit de kast en maak er iets moois van! Kijk hier voor alle leuke tutorials.

Warme groeten, Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken

12 januari 2014
maak je eigen sieraden
Sieraden maken

Een heel nieuw knutseljaar ligt voor ons!

We hopen dat jij ook een hele fijne feest tijd achter de rug hebt en dat je zin hebt in het nieuwe jaar.

Wat dacht je ervan om het jaar te beginnen met wat leuke nieuwe sieraden. We hebben weer prachtige tutorials gevonden waarmee je zelf zo aan de slag kunt.

Ook wanneer je nog nooit een ketting of armband hebt gemaakt, kun je met deze foto handleidingen ze makkelijk zelf maken.

Maak bijvoorbeeld eens een leuke broche bijvoorbeeld om een ietwat saaie trui mee op te fleuren. Of knoop een vriendschapsbandje om weg te geven aan je beste vriendin.

Inspiratie genoeg! Kijk hier voor alle leuke tutorials.

We wensen je een jaar vol met heerlijk diy plezier!
Margreet, Inge & Harmke


ketting maken oorbellen met veertjes maken zelf kralen maken

1 december 2013
sinterklaas knutsel ideetjes
Kerst knutsels

We hebben even wat orde aangebracht op de Kerst knutsel pagina. Want daar hebben we de laatste tijd zoveel bijgezet dat het een rommeltje was geworden.

Nu staan de knutsels weer netjes bij elkaar, de Kerstballen bij elkaar en ook de Kerststerren, Kerstengelen en nog veel meer leuks om zelf te gaan maken.

Op dit moment zijn we zelf nog druk bezig met onze Sint surprises, maar daarna wordt het tijd om de eerste voorbereidingen voor Kerst te gaan maken. Leuk! We hebben er zin in.

Kijk op de pagina Knutselen voor de Kerst voor alle leuke tutorials en inspiratie.

Maar wanneer je nog iets voor Sinter en Piet wilt maken kun je hier kijken: Knutselen voor Sinterklaas

Veel knutselplezier maar weer.
Margreet, Inge & Harmke


knutselideetjes van vilt zwarte pietenpop knutselen kerstengel van lotwol maken

9 november 2013
zelf sieraden maken
Kettingen, armbanden, oorbellen, kralen

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf je eigen sieraden te maken.
Heb je vroeger ook papieren kralen gemaakt? Dan kun je die kunst nu weer op gaan halen met deze tutorials en er echt hele mooie kettingen en armbanden van maken.

Of maak eens een leuk vriendschapsbandje, wat je dan natuurlijk niet zelf houdt, maar aan een vriendin geeft.

En van stof of vilt maak je de mooiste broches om welke outfit dan ook mee op te vrolijken.

Kijk op de pagina Sieraden maken

voor alle leuke tutorials en inspiratie. Knutselgroetjs van Margreet,Inge & Harmke


knutselideetjes van vilt zwarte pietenpop knutselen kerstengel van lotwol maken

1 november 2013
kleurplaten voor volwassenen
Kleurplaten

Help! We zijn verslaafd geraakt.
Verslaafd aan het maken van kleurplaten voor volwassenen.
Ja, eerst vonden we het wat kinderachtig om te gaan zitten kleuren, maar een vriendin haalde ons over en nu kunnen we niet meer stoppen!
Wat een genot en wat een ontspanning om van een bijna leeg vel papier een prachtige kleurplaat te maken. Vol met vrolijke kleuren, of juist met prachtige pastel tinten.

We hebben inmiddels al een aardige verzameling kleurplaten gevonden, zodat ook jij verslaafd kunt raken aan deze nieuwe rage, als je dat al niet bent.... Je vindt ze op de pagina Kleurplaten

Kleur ze! I,M & H


knutselideetjes van vilt zwarte pietenpop knutselen kerstengel van lotwol maken

25 september 2013
knutselideetjes voor de herfst
Herfst knutselen

Nu het toch echt wat kouder en wat vroeger donker aan het worden is, wordt het eigenlijk steeds leuke om lekker te gaan knutselen.

En dat geld niet alleen voor de volwassenen, maar ook de kids vinden het weer leuk om gezellig aan tafel bezig te zijn. We hebben weer heel wat leuke knutsel ideetjes verzameld de afgelopen weken. Te veel om op te noemen zelfs.

Dus snuffel lekker rond op de knutselpagina's en ga weer snel aan de slag!

Knutselgroetjes van Inge, Harmke en Margreet


knutselideetjes van vilt zwarte pietenpop knutselen kerstengel van lotwol maken

7 september 2013
knutselideetjes voor iedereen
24 uur

En ook deze week zeiden we weer tegen elkaar zaten er maar meer dan 24 uren in een dag...

Want wat een leuke knutselideetjes hebben we weer voor jullie gevonden. En eigenlijk zouden we ze zelf allemaal willen gaan maken, maar ja die 24 uur zit zo vol met alle andere dingen die ook om je aandacht vragen dat er soms weinig knutseltijd overblijft.

En alhoewel het jammer is dat de zomer op zijn eind loopt zijn we toch wel een beetje blij dat de lange knutselavonden nu weer gaan aanbreken. Lekker knutselen voor de kerst of voor Sinterklaas is toch ook wel weer een leuk vooruitzicht.

Knutselgroetjes van Harmke

18 augustus 2013
knutselen voor de kerst
Nu al?

Weet je, meestal begin ik veel te laat aan de voorbereidingen voor Kerst. En dus dacht ik laat ik dit jaar eens op tijd beginnen...

Kijk hier Knutselen voor de kerst, welke leuke knutselideetjes er zijn om van je huis een echt kersthuis te maken. Sommigen zijn niet echt makkelijk, maar je hebt nu tijd genoeg om te oefenen!

En ook erg mooi is het papieren hart van Suzette. Dat kun je echt overal voor gebruiken, dus ook voor de Kerst. Kijk hier papieren hart voor de link naar de site van Suzette.

Laat je niet verassen door de Kerst, wees er op tijd bij!
Margreet, Inge en Harmke

10 augustus 2013
knutselen met printvoorbeelden
IJsjes!

Lekker veel ijsjes gegeten tijdens de afgelopen hittegolf? Dan hoop ik dat je de stokjes hebt bewaard. Want samen met de printvellen die je kunt downloaden kun je daar je eigen memory spel mee maken.

Kijk hier IJsjes memory, hoe je dat doet.

En ook erg leuk zijn de drie doosjes die je kunt maken met de printvoorbeelden van Boekenvoordeel. Kijk hier kartonnen doosjes voor de link naar de site.

Laat je creativiteit weer stromen!
I, M en H.

30 juli 2013
Tissue schaaltjes en kurk stempels

Het liefste voegen we knutsel ideetjes toe die in het Nederlands geschreven zijn, maar zo nu en dan kom je iets in het Engels tegen wat er zo leuk en zo mooi uit ziet, dat ik het niet kan laten om het toch te plaatsen.

Zoals deze tissue schaaltjes, zo simpel, maar zo leuk om te maken en om ergens neer te zetten.

En de aloude kurk stempels, leuk om er daar weer eens wat van te maken.

Veel knutsel plezier gewenst!
IMH

25 juli 2013
Een nieuwe start!

Ja, de site was al een tijdje live, maar vanaf vandaag te zien met een heel nieuw design!
Het was even een flinke klus, zeker gezien de hitte van deze week, maar nu is dan toch, bijna alles klaar.

Ja, we zijn bang dat er links en rechts nog wel wat schoonheidsfoutjes op te merken zullen zijn en wanneer je de tijd zou willen nemen om deze te melden, dan zijn we je erg dankbaar.

Op een gegeven moment krijg je zelf toch een bepaalde blindheid daarvoor.

Er staan al heel wat linkjes op naar allemaal leuke en interessante blogs en websites en we hopen dat er nog veel meer zullen volgen, want er is genoeg creativiteit te vinden.

Groeten, Inge, Margreet en Harmke (IMH)