Het is fijn om achter het stuur te zitten op een comfortable en nette autostoel. Met minimale inspanning ruiken ze terug fris en zien ze er als nieuw uit. Net als het vervangen van olie en filter en andere routinematige mechanische onderhoudstaken , doet regelmatig schoonmaken van autobekleding wonderen om de levensduur van de auto te verlengen.
We pleiten allemaal schuldig…wie zit niet es een snack of lunch binnen te happen achter het stuur? Of je staat even op de parking te genieten van een snelle afhaalmaaltijd? Om maar te zwijgen over peuter, kleuters,…ja zelfs tieners die zitten te zeuren om een knabbel bij de hand te hebben op de achterbank. Een vlek is snel gemaakt…en ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Maar… bent beter gewapend met wat praktische tips voor het schoonmaken van autobekleding.

Houd deze tips in gedachten om autostoelen te reinigen

Sla vlekbehandelingen niet over. Ingewerkt vuil, gesmolten chocolade, vetvlekken … ze hebben allemaal een manier om een ​​blijvende stempel op autostoelen te drukken . Werk voorzichtig met een zachte borstel. Agressief schrobben, kan vooral bij leder krassen maken op het oppervlak en bij stof worden de vezels losgerukt.

Test altijd een nieuwe reiniger (gekocht in de winkel of zelfgemaakt) op een verborgen plek om er zeker van te zijn dat deze uw autobekleding niet verkleurt of beschadigt.

  • Het grondig stofzuigen van autostoelen als eerste reinigingsstap en maakt de rest van het werk gemakkelijker. Dit verwijdert niet alleen stof, vuil en haren van huisdieren, maar voorkomt ook dat u het gewoon dieper in de stoelbekleding duwt. Gebruik de spleetzuigmond op je stofzuiger om tussen de stoel en de console te komen, maar ook op andere moeilijk bereikbare plekken.
  • Probeer een zelfgemaakte reinigingsoplossingen met een paar gewone huishoudelijke producten. Meng twee kopjes water, een kopje azijn en ongeveer een eetlepel afwasmiddel in een spuitfles. Spuit licht op eventuele vlekken of bijzonder vuile plekken, schrob voorzichtig en spoel lichtjes af met schoon water. Werk af door de plek af te deppen met een microvezeldoek om overtollig vocht te absorberen. Makkelijk én goedkoop!
  • Houd er rekening mee dat lederen interieurs speciale producten nodig hebben. Het opvolgen van de reiniging met conditionering voegt zeker een extra stap toe, maar de moeite is het waard. “Een goede leerconditioner houdt het leer vochtig, wat scheuren voorkomt, terwijl het ook UV-bescherming biedt om de kleur te behouden
  • Poets elk onderdeel ! Naast de hoofdsteun komen ook de rugleuning en de zitting, de veiligheidsgordel en gesp. Vergeet de voorkant van de stoel niet waar de achterkant van je benen raakt, en onder de stoel.
  • Plan om uw pas schoongemaakte autostoelen enkele uren of een nacht te laten drogen. Peterson zegt dat je het proces kunt versnellen door overtollig vocht te verwijderen met een absorberende microvezeldoek.
  • Leg steeds een pak vochtige doekjes in de auto. Niet om je autostoel te reinigen maar om je eigen of vieze kinderhandjes en -gezichtjes schoon te maken. Beter een vuil doekje ,dan een vieze vlek!

Overweeg stoelbeschermers

Grondige en regelmatige reiniging zorgt ervoor dat autostoelen er als nieuw uitzien, maar stoelbeschermers helpen ook. Als je van een zeer actieve levensstijl houdt en veel tijd op het strand doorbrengt, of als je van hardlopen of fietsen houdt en een beetje bezweet en vies teruggaat naar je auto, zijn er verschillende tijdelijke stoelhoezen op de markt die je in een handomdraai voor je uitje kunt installeren. Als je thuiskomt, gaan deze hoezen er net zo gemakkelijk en snel af als ze gaan en de meeste zijn wasbaar in de machine.
Selecteer hoezen die specifiek zijn afgestemd op uw merk en model. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met airbags en veiligheidsgordels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.