Om thuis alle voordelen van krachttraining te kunnen benutten, is een fitnessbank onontbeerlijk. De rechte bank is zeer nuttig voor oefeningen met vrije gewichten. Met de verstelbare of achteroverleunende bank kunt je de hoek van de zitting regelen. Wil je weten hoe je de beste bodybuildingbank voor je training kiest?

In dit artikel leggen wij alles uit wat je over dit onderwerp moet weten. Kijk hier eens naar!

Hoe kies je de beste fitnessbank?

Om de beste fitnessbank te kopen en jouw trainingen thuis te doen, kiest je tussen het rechte of het verstelbare model. Controleer ook het draagvermogen, de breedte van de bank en ook de accessoires die de training aanvullen.

De twee meest populaire soorten fitnessbanken zijn de rechte en de verstelbare. Het rechte model is eenvoudiger en maakt de uitvoering van de meest elementaire bodybuildingoefeningen mogelijk, en is daarom zeer populair in sportscholen. Het voordeel is dat het een goedkoper model is, wat het ideaal maakt om mee te beginnen!

De verstelbare fitnessbank, of relaxfauteuil, hoewel duurder, stelt je in staat meer oefeningen uit te voeren! Het grote voordeel van dit model is dat je de hoek van de zitting kunt regelen, zodat je naast de vlakke stand ook oefeningen kunt doen in 90°, hellende of dalende stand.

Kies de juiste belastingscapaciteit voor jouw training

Het draagvermogen is hoeveel de bank kan dragen, als je het gewicht van jouw lichaam, halters, ringen, stangen en andere trainingsbenodigdheden optelt. Beoordeel daarom of de fitnessbank het niveau van jouw training aankan. Als je zwaar traint, moet je natuurlijk een bank met een hoger gewicht overwegen!

Fitnessbanken met een draagvermogen van 100 kg zijn goed voor lichte trainingen met alleen jouw lichaamsgewicht (als je zich in dat bereik bevindt). Om met halters en stangen te trainen, kiest je banken met een gewichtscapaciteit van 150 kg of meer, die veiligheid bieden voor intensievere trainingen.

Voorkeur voor zitplaatsen van meer dan 30 cm breed
De breedte van de zitting is belangrijk voor jouw stabiliteit. Als de bank te dun is, zult je er niet op kunnen liggen of leunen, dus kies modellen die minstens 30 cm breed zijn. Over het algemeen hebben de modellen een maximale breedte van 50 cm, wat de bewegingsvrijheid ten goede komt!

De breedte wordt gecontroleerd in de specificatie van de afmetingen van het product, dus evalueer alle afmetingen en ga na of de bank op de plaats kan worden geïnstalleerd zonder de circulatie te belemmeren. Let goed op bij het kiezen, want sommige maataanduidingen houden ook rekening met de afmetingen van extra accessoires.

Accessoires vullen de training aan en maken het dagelijks leven gemakkelijker
De extra accessoires voegen functies toe aan de fitnessbank en maken ook de routine van het hanteren van dit artikel gemakkelijker. De wieltjes maken het veel gemakkelijker om de bank te verplaatsen, daarom zijn ze een onmisbaar accessoire voor wie waarde hecht aan praktisch nut bij de dagelijkse training.

De beensteunen maken een comfortabele uitvoering van oefeningen met hoekverdraaiing, helling of daling mogelijk. Met de steun is het mogelijk de voeten vast te houden en de oefeningen veilig uit te voeren. Overweeg dus iets meer te betalen voor meer comfort tijdens jouw training.

Materiaal en weerstand

De kwaliteit van het materiaal houdt rechtstreeks verband met de capaciteit en de weerstand van jouw stoel. Dit is dus een punt dat bij de aankoop niet onopgemerkt mag blijven.

De meeste toestellen hebben een structuur van koolstofstaal, wat de duurzaamheid van de structuur ten goede komt. Voor het gewatteerde gedeelte is het belangrijk dat het een schuim met een goede dichtheid en een waterdichte en gemakkelijk schoon te maken coating heeft.

Wie kan er trainen op de fitnessbank?
Als het op de juiste manier en met de juiste belasting gebeurt, zijn er geen belemmeringen om op de fitnessbank te trainen. Mensen die problemen hebben in de hals- of lendenstreek moeten kennismaken met rugoefeningen. Dit zal helpen de spieren in dat gebied te versterken.

Hoe dan ook, zelfs als je de oefening thuis gaat doen, is het van essentieel belang om met een specialist te praten om de juiste richtlijnen en tips voor rekoefeningen te krijgen om blessures te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.