Ik liep hier al als klein kind, vermaakte mij bij de kinderboerderij in de beek of in één van de vele speeltuinen. Ik vind het geweldig dat ik nu mijn eigen kinderen hier zie rondlopen en net zo genieten als ik toen deed. Opa en oma zijn natuurlijk ook van de partij, die zijn hier niet weg te slaan.

Het heeft gewoon iets speciaals. Als je het erf komt oprijden staan Bart en Kirsten al voor je klaar. De mooie boerderijen en grote bomen geven je direct een idyllisch gevoel. Daarnaast staan comfort, netheid en gastvrijheid hoog op hun lijstje en is de camping van alle gemakken voorzien.
Je vindt er onder anderen een fietsverhuur, een klein winkeltje met de vergeten boodschappen en een broodjes service. Het is toch genieten dat je de camping niet af hoeft voor vers brood.
Na het ontbijt lees ik wat nieuws online met de gratis wifi. Ook weer een plus punt. Ook al ben je op vakantie een beetje online blijf je toch om bijvoorbeeld de uitjes in de buurt op te zoeken.

Eigenlijk hoef je de camping helemaal niet af voor rust, speelplezier, natuur of beleving. Maar als je in zo´n mooi gebied op vakantie bent kun je het niet laten om er op uit te trekken. Je zit in het hart van de Veluwe. Het is niet voor niets uitgeroepen tot ´ Mooiste groene camping van het jaar 2021´.
De camping ligt midden in de natuur met vol op fiets en wandelmogelijkheden. Wij pakken ook regelmatig de fiets om er lekker op uit te gaan. Met de knooppunten routes fiets je zo een eind weg. Als wij met de auto weg gaan dan vinden wij het leuk om dorpen en steden te bezoeken. Bijvoorbeeld Elburg, Hattem, Deventer of Zwolle. Maar als de kinderen het voor het zeggen hebben dan gaan wij naar een schaapskooi of naar dolfinarium. Vergeet de Apenheul niet en de Julianatoren. Of misschien nog wel het leukst, spelen op de zandverstuiving. De camping ligt zo centraal dat alles snel te bereiken is. Perfect voor een dagje uit.

Zoals ik al aan heb gegeven hoef je niet eens de camping af.

Wij staan vaak op een veldje met speeltoestellen. Heel handig om een oogje in het zeil te houden. Mocht je liever geen spelende kinderen voor de deur hebben dan kan dat ook. Opa en oma staan op een iets beschutter plekje. Als je de kinderen daar zijn uitgespeeld gaan ze of naar de kinderboerderij, spelen in het bos, bij de kikkerpoel of in de beek. Dan moet het wel heel gek lopen als ze zich vervelen want bij de animatie wordt van alles en nog wat georganiseerd. Ook Spooktochten of musicals. Voor de iets ouderen kinderen is er ook een tafeltennis, tafelvoetbal, en bank voor de tv, piano of een boekenkast. Er wordt er overal aan gedacht op camping de Helfterkamp.
Papa en mama zijn al lang blij dat de kinderen zich vermaken. Wij letten meer op het mooie sanitair, spelen jeu de boules of nemen een kijkje bij een event. Dit kan een proeverij zijn, of er komt een lokale visboer, of we kijken een voetbalwedstrijd op groot scherm en laatst was er zelf nog een roofvolgelshow. In de avond lopen wij nog een blokje om en je spot hoe dan ook wild in het bos.
Of het is de hond van mijn ouders. Nee dat is een grap. Maar die laten zij uit in het honden losloopgebied. Direct om de hoek van de camping.

Je zal het zelf moeten ervaren, maar de kans is groot dat jij ook verliefd wordt op deze plek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.