Indien je een onroerend goed bezit en dit wenst te verkopen, bent je er zeker in geïnteresseerd dit zo snel mogelijk en voor een goede prijs te doen, vooral indien je om een of andere reden kapitaal nodig hebt.

Men moet echter begrijpen dat onroerend goed een kostbaar goed is en tijd en kalmte vergt om de aankoopbeslissing te nemen. Daarom is het een investering met een lage liquiditeit, dat wil zeggen dat het niet zo eenvoudig en snel is om een onroerend goed te verkopen en in kapitaal om te zetten.

Maar als je een huis wilt verkopen, laat je dan niet ontmoedigen. Er zijn enkele factoren die het verschil kunnen maken en je kunnen helpen op het moment dat je jouw eigendom te koop zet. Wij zetten 5 tips voor je op een rij om veel geïnteresseerde kopers aan te trekken en jouw woning snel en succesvol te verkopen.

 1. De documentatie geordend houden
  Zelfs als je een makelaar inschakelt om jouw eigendom te verkopen, bent je verantwoordelijk voor alle documentatie om ervoor te zorgen dat jouw eigendom in orde is.

Bij een inspectie door de kopers is het zeer belangrijk dat je alles goed georganiseerd hebt en dat je ook geen vertragingen of schulden hebt die problemen kunnen veroorzaken voor de toekomstige eigenaars.

Woningen met hangende juridische kwesties kunnen obstakels vormen voor iemand die geïnteresseerd is in het kopen, als gevolg van het bureaucratische proces dat dit met zich mee kan brengen.

 1. de plaats schoon en opgeruimd houden
  Jouw woning zal door potentiële kopers worden gezien op foto’s en tijdens bezichtigingen. Maak het jouw potentiële koper gemakkelijk en houd de woning zo opgeruimd mogelijk, zonder al te veel overbodige voorwerpen en meubels.

Op die manier kunnen de mensen zich beter voorstellen hoe de ruimte eruit zou zien met jouw artikelen en met de decoratie van hun gading. Bovendien kunnen mensen zich met minder visuele informatie meer op de ruimte zelf concentreren en worden ze niet afgeleid door bijvoorbeeld een heel opzichtig behang of een boekenkast vol voorwerpen.

Netheid is ook een essentiële factor. Mensen voelen zich niet prettig op vieze plekken, dus dit kan veel potentiële kopers afschrikken. Probeer de plek schoon te houden tijdens bezoekuren.

 1. Voer indien nodig renovaties uit
  In aansluiting op het vorige onderwerp, kan een meer georganiseerde woning meer interesse wekken bij een potentiële koper. Indien je een muur heeft met een zeer levendige kleur of een bedrukt behang, is het de moeite waard om het schilderwerk van het pand opnieuw in een neutrale kleur te doen. Dit geeft ook het beeld van een schone en nieuwe plaats.

Indien renovaties noodzakelijk zijn voor het onderhoud van het onroerend goed, moet worden vermeden deze door te schuiven naar de koper, want dit kan hem wegjagen. Analyseer de elektrische en sanitaire situatie, repareren scheuren, en onderhoud de tuin zijn enkele maatregelen die jouw woning veel toonbaarder zullen maken.

 1. Investeer in kwaliteitsfoto’s
  Wanneer we op zoek zijn naar een eigendom om te kopen van een makelaar, krijgen we meestal een enorme hoeveelheid opties om uit te kiezen. Aangezien het eerste contact van degenen die naar een woning zoeken via foto’s verloopt, moet je investeren in materiaal van hoge kwaliteit, zodat jouw woning opvalt tussen alle opties.

Nadat je de ruimte schoon en opgeruimd hebt achtergelaten en – indien nodig – reparaties hebt uitgevoerd, neemt je de tijd om de beste hoeken voor de foto’s te vinden. Maak bij voorkeur foto’s overdag, want natuurlijk licht komt de sterke punten van jouw huis beter tot hun recht.

 1. Wees flexibel bij de onderhandelingen
  De aankoop van een onroerend goed is een zeer grote beslissing, dus wees je ervan bewust dat het mogelijk is dat de koper zal proberen om een soort voordeel te bedingen bij deze overgang. Wees bereid en bereid om te onderhandelen over prijzen en betalingsvoorwaarden.

Als je onvermurwbaar bent dat je niet zult onderhandelen, kan dit geïnteresseerde partijen wegjagen. Toon empathie en probeer de beperkingen en beweegredenen van de mogelijke koper te begrijpen en wees bereid een consensus te bereiken, zodat deze onderhandeling voor beide partijen voordelig is.

Toon de voordelen die jouw eigendom heeft en die je kunt bieden, zoals de ligging, meubilair dat in het eigendom zal blijven en geregulariseerde documentatie, bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.