Ik wist heus wel dat het belangrijk was om voldoende te bewegen, maar ik kon mij er simpelweg niet toe zetten. Zonde, want ik had vrij veel overgewicht, een abonnement op de sportschool en een partner die mij probeerde te motiveren om meer te bewegen. Toen ik deze loopband kocht, veranderde in principe alles.

Moeite met bewegen – smoesjes

Hoewel ik een abonnement had op de sportschool, ging ik bijna nooit. Ik was na werk vaak te moe om nog helemaal naar de sportschool toe te gaan. Ik hield mezelf voor dat het op dit tijdstip te druk zou zijn in de sportschool. En ook schaamde ik mij een beetje, omdat ik overgewicht had en het ongemakkelijk vond om tussen alle afgetrainde lichamen in de sportschool op de loopband te moeten gaan staan.

Ik probeerde wel wat meer te bewegen door af en toe naar buiten te gaan, maar dit hielp ook niet veel. Vaak hield ik mezelf voor dat het te koud was buiten, of ik ging na een klein rondje weer naar binnen. Natuurlijk, op een zomeravond ging ik weleens een rondje wandelen. Maar vaak wist ik dan niet hoe lang ik gelopen had, of hoeveel calorieën ik hiermee had verbrand.

De aanschaf van een loopband

Op een avond zei mijn partner: waarom kopen we geen loopband? Eerst vond ik het een suf idee. Alsof een loopband mij ineens wel zou motiveren om te gaan lopen? Maar we schaften er een aan, en zetten hem in een lege kamer in het huis. Ik nam mijzelf voor om iedere avond na het eten een kwartiertje te gaan lopen.
Ik had nu geen smoesjes meer. Allereerst omdat de loopband binnen het comfort van mijn eigen huis stond, zeg maar, op tien meter afstand van de bank waar ik liever op was geploft. Daarnaast kon ik de temperatuur in huis zelf regelen, en had ik geen last van regen, wind of kou. Ook het feit dat wij de loopband hadden gekocht, maakte dat ik zeker de eerste weken mijzelf dwong om erop te lopen, anders zou het immers een nutteloze aanschaf zijn geweest.
Wonder boven wonder kwam ik de eerste weken vrijwel zonder moeite door. Natuurlijk had ik af en toe geen zin om te lopen, maar een kwartiertje is zo voorbij. De loopband heeft een timer, dus je ziet ook precies hoe lang je nog moet lopen.

Verschillende standen op de loopband

Na twee maanden was ik ook flink wat kilo’s afgevallen, in combinatie met gezonder eten. Ik wist immers iedere dag dat ik weer zou gaan lopen op de loopband, en wilde dat niet verpesten door allerlei ongezonde dingen te gaan eten.
Nu ik wat afgevallen ben, experimenteer ik ook met de verschillende standen op de loopband. Zo wissel ik nu soms het rennen af met het wandelen. Ook zet ik soms wat weerstand op de loopband, waardoor je het gevoel hebt omhoog te lopen. Een ontzettend goede oefening voor je benen!

Van alles doen tijdens het lopen

Doordat je op een en dezelfde plek staat, kan je van alles doen tijdens het lopen. Soms zet ik de tablet op het scherm van de loopband, en kijk ik een aflevering van een van mijn favoriete series. Deze duren vaak rond de half uur, en de tijd vliegt dan werkelijk voorbij! Als ik langzaam loop speel ik soms zelfs een spelletje.
Wanneer ik ga rennen, zet ik vaak wat muziek op. Ik heb er nog over getwijfeld om de loopband in de woonkamer te zetten, dan zou ik televisie kunnen kijken tijdens het lopen, maar ik houd hem op de magische plek in de logeerkamer. De loopband heeft er zeker aan bijgedragen dat ik zoveel ben afgevallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.