Als werkgever wil je natuurlijk gezonde medewerkers. De voordelen hiervan zijn haast niet op twee handen te tellen. Zo zijn gezonde en fitte medewerkers productiever, melden zij zich minder vaak ziek en hebben ze meer plezier in hun werk. Hoogste tijd dus voor actie! Wat dacht je ervan om een bedrijfsfitness ruimte in te richten? De ideale fitnessruimte bevat vaak een combinatie een krachtstation, losse gewichten, wat accessoires, en een cardiostation. In dit artikel bespreken we deze essentiële elementen met je, zodat je je medewerkers straks kan laten sporten in een prachtige fitness met alles erop en eraan!

Cardio apparaten
Deze apparaten zijn geschikt voor trainingen waarbij het uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld, maar zijn ook aan te raden voor sporters die willen afvallen. Voor een bedrijfsfitness ruimte kun je het beste apparatuur nemen wat voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is:
Loopband
Een loopband wordt voornamelijk gebruikt om conditie op te bouwen en om vet te verbranden. Zeer geschikt voor een lichte wandeltraining, maar op een loopband kun je ook complete marathons lopen inclusief intervallen en hoogteverschillen. De meeste loopbanden zijn tegenwoordig uitgerust met verschillende interne trainingsprogramma’s, een luxe scherm en aansluiting voor een telefoon of tablet.
Hometrainer
Een van de meest bekende fitness apparaten voor sporten binnen het bedrijf is de hometrainer, ook wel bekend als de fitnessfiets. Dankzij de fietsende beweging train je met name je beenspieren, maar je gehele lichaam wordt in werking gezet. Hometrainers zijn vaak helemaal naar wens in te stellen; zo zijn bijvoorbeeld de hoogte van het zadel en het stuur aan te passen.
Crosstrainer
Met het sporten op een crosstrainer zorg je voor een ‘full body workout’. Je armen, benen, rug en buik komen aan bod. Super effectief voor medewerkers die in de pauze even snel een complete workout willen uitoefenen!

Kracht apparaten
De naam zegt het natuurlijk al: met deze apparaten train je je spieren! Voor het opbouwen van spiermassa en het verbeteren van de algehele kracht in het gehele lichaam zijn
Krachtstation
Krachtstations zijn er in bijna ontelbare uitvoeringen. Doordat je bij krachtstations veelal met je eigen lichaamsgewicht traint, zijn deze workouts erg intensief en effectief. Bij de meeste stations train je triceps en borstspieren, maar er zijn ook voldoende apparaten waar je ook je rug en buik mee kunt trainen. Om extra toename van spierontwikkeling te trainen kun je gebruik maken van onder andere een gewichtsvest.
Racks
Ook zo veelzijdig en verkrijgbaar in verschillende varianten: racks. Met een half rack kun je sporten met gewichten en een power rack is geschikt voor bijvoorbeeld pull ups. Een squat rack is (zoals de naam al verklapt) geschikt voor het uitoefenen van squat oefeningen.
Fitnessbank/halterbank
Onmisbaar in iedere bedrijfsfitness ruimte is de halterbank. Vanzelfsprekend heb je hierbij wel halters nodig, want alleen een bank geeft geen resultaat. Op de halterbank kunnen verschillende oefeningen worden uitgevoerd, waarvan de bekendste de ‘bench press’ is.

Accessoires
Geen enkele bedrijfsfitness ruimte is compleet zonder accessoires! Hierbij kun je denken aan een foamroller om spieren mee op te warmen en los te rollen, polsgewichten om een training zwaarder te maken en een fitness ladder om conditie en behendigheid te trainen. Denk daarnaast ook eens aan springtouwen, yogamatten en balanskussens. Kleine maar zeer effectieve toevoegingen aan de fitnessruimte. Je kunt je medewerkers ook persoonlijke shakebekers geven, voedingssupplementen verstrekken of dagelijks vers fruit aanbieden.

Zoals je hebt gelezen kun je een bedrijfsfitness ruimte zo spectaculair maken als je zelf wil. Hiermee zorg je dat jouw medewerkers niet acht of zelfs negen uur per dag zitten en verbeter je hun algehele gezondheid. Je zal merken dat de productiviteit toeneemt en het ziekteverzuim afneemt. Win-win voor iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.